سوغات شیرمال همدان

شیرمال همدان (شیرینی سنتی همدان)

توسط

نان شیرمال همدان

شیرمال این شیرینی سنتی در همدان بسیار معروف و پرطرفدار است. خیلی از مردم در همدان شیرینی معمولشان شیرمال هست و از نان شیرمال برای پذیرایی از میهمانان و نیز برای کادو آوردن به عنوان شیرینی مجلسی استفاده میشود. واقعا اگر بتوانید نان شیرمال تازه پیدا کنید و آن را با شیر داغ نوش جان کنید هیچوقت از یادتان نخواهد رفت.

نان شیرمال هم به صورت گرد و دایره ای شکل و هم به صورت بیضی شکل و مانند زبان پخت می شود که هر دوی اینها واقعا خوشمزه و لذیذ هستند که بنده به عنوان نگارنده این مطلب از طرفداران پر و پا قرص این شیرینی میباشم.

طرز تهیه و پخت این شیرینی همدانی

تهیه این نان شیرینی قلق های مخصوص به خود را دارد و کسانی که میدانند چطور این شیرینی بی نظیر را تهیه کنند راز آن را به هر کسی نخواهند گفت اما روش ساده تهیه آن به این شرح هست که ابتدا زرده تخم مرغ، پودر شکر و هل را در ظرفی ریخته با همزن بهم زده تا کرم رنگ شود. سپس روغن مایع،شیر و بکینگ پودر را اضافه کرده کم‌ کم آرد را اضافه کنید تا جایی که خمیر لطیفی به دست آید و خمیر بدست نچسبد.

خمیر را بمقدار یک سانتی متر با وردنه باز کرده قالب بیضی زده در سینی فر چیده روی آنها را زرده و کمی آب زعفران زده با چنگال نقش انداخته و کنجد می پاشیم و بمدت ۲۰ دقیقه در فر ۱۸۰ درجه سانتی گراد و در طبقه وسط قرار داده تا کاملا طلایی رنگ بشود. اگر تست کردید و خوب شد ما را هم خبر کنید!

البته ناگفته نماند هر شیرینی فروشی و شیرینی پزی نمیتوان نان شیرمال را آنطور که باید و شایسته هست خوشمزه بپزد و باید بدانید که از کجا این خرید را انجام دهید اگر به همدان آمدید و خواستید نان شیرمال را تست کنید اول از یک همدانی آن دور و بر سوال کنید که کجا این شیرینی را به بهترین شکل تهیه میکند و از آنجا خریداری کنید.

همچنین انگشت پیچ هم از سوغاتی های خوب همدان هست که میتوانید آن را هم در شیرینی فروش ها پیدا کنید!

 

 

شاید شما دوست داشته باشید